Sapata

Localitatea Sapata este componenta a 8 sate:

Pana in anul 1968, cand a avut; loc ultima; impartire; administrativ – teritoriala, teritoriul comunei Sapata se compunea din doua localitati: Sapata de Sus, careia ii apartineau satele Lipia , Gainusa, Draghicesti, Popesti si Turcesti, Sapata de Jos, cu satele : Mirtesti, Banaresti, Dealul Bradului.

Denumirea de Sapata vine de la sapaturile efectuate de romani, deoarece in partea de sud a localitatii , aproape de hotarul cu localitatea vecina, Lunca Corbului , se gasesc urmele unui castru roman.

Localitatea Sapata este situata in platforma Cotmeana, fiind asezata de o parte si de alta a Raului Cotmeana.

Clima comunei Sapata este temperat continentalacu veri calduroase si cu ierni nu prea reci. Vanturile care predomina sunt crivatul care bate din E –N ,in special iarna cand adduce multa raceala. Uneori sulfa cu atata intensitate ca spulbera zapada de pe ogoare,facand sa scada umiditatea solului . Alteori adduce lapovita si ninsoarea .

Austrul bate dinspre S-V in toate anotimpurile . Este un vant uscat.Iarna adduce ger,iar primavera svanta pamantul,bate caldut si topeste zapada .

Baltaretul sufla dinspre sud si aduce ploi abundente toamna.

Primaria Sapata

Adresa: Comuna Sapata, jud Arges
Tel: 0248 – 617 009
E-mail: primarie@sapata.cjarges.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!