Raca

Raca este o comună în sudul judetului Arges, Muntenia, Romania. Comuna este compusa de satele Adunați, Bucov si Raca (resedința de comuna). A fost desprinsa din comuna Popesti în anul 2003.Raca Arges

Localitatea Raca, se afla la extremitatea de sud a judetului Arges si la cea de nord a judetului Teleorman, facand trecerea intre dealurile Costestilor si Campia Burnasului.

Ea este alcătuită din trei sate:

Suprafata comunei este de 430 ha cu un sol specific zonei de campie, sol brun-roscat,huma , predominand solurile podzolice.
Ca forme de relief predomina campia (marea campie a Burnasului) si dealurile.

Clima localitatii este temperat – continentala, cu influente rasaritene: iarna sunt vanturi puternice din est (crivatul) si vara- austrul (ce bate din vest).

Iernile sunt aspre si cu multiple precipitatii iar verile sunt uscate si secetoase.

Pe raza localitatii se afla un lac de acumulare –lacul de acumulare Raca-Caldararu -12 ha luciu de apa, volum 733 m.c.

Zona este remarcata prinntr-un numar variat de plante medicinale, petrol care se gaseste in solul unor anumite arii teritoriale ale comunei precum si gaze naturale, dar zacaminte nesemnificative.

Primaria Raca

Adresa: Comuna Raca, jud Arges
Tel.: 0248 – 694 083
E-mail: primarie@raca.cjarges.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!