Poienarii de Muscel

Comuna Poienarii de Muscel, asezata la 8 km de orasul Campulung Muscel si la 55 de km de resedinta de judet, Pitesti, constituie una din unitatile administrative ale judetului Arges.Poienarii de Muscel Arges 1

Suprafata comunei este de 38.5 km2.

Pentru caracterizarea climatica a comunei au fost folosite datele meteorologice de la statia Campulung situata la o distanta de 8 km.
In ansamblu clima comunei are un caracter moderat atat in ceea ce priveste regimul vanturilor, al precipitatiilor si umidatatea aerului.

Temperatura medie anuala este de 8-9grade C dar aceasta nu poate da o idee clara asupra specificului climatic si de aceea se impune urmarirea variatiilor temperaturii in cursul anului. Astfel in lunile de iarna, temperatura medie este negativa. In luna cea mai rece (ianuarie), media termica la Campulung variaza intre -0,4 grade C si -3,4 grade C dupa o medie de 25 ani: 1953-1977.

Reteaua hidrografica temporara si semitemporara la nivelul comunei Poienarii de Muscel e reprezentata prin: Valea Tulbure, Valea Silistei, Valea Magheritei, Valea Ederei, Valea Indarat.

Principalele cursuri semipermanente de apa din comuna sunt: Valea Tulbure, Valea Magheritei, Valea Ederii, Valea Bolii, Valea Dracului.

Sub aspect pedologic comuna Poienarii de Muscel se incadreaza in tipul genetic de soluri specifice etajului stejarului, caruia local ii corespund solurile silvestre brune, reprezentate in cea mai mare parte prin solurile negre argiloase de fanete, soluri silvestre podzolice brune si brune-galbui si pseudo redizionale specifice complexelor de interfluviu la care se adauga solurile superficiale de lunca, nediferentiate.

Principalele categorii de folosinta a terenurilor la nivelul comunei Poienarii de Muscel se refera la terenurile arabile cu o pondere de 237 ha, livezile 513 ha, pasuni si fanete 1579 ha, fondul forestier 1751 ha la care se adauga cele 126 ha terenuri degradate, astfel ca intreaga suprafata a fondului funciar in comuna Poienarii de Muscel este de aproximativ 5700 ha.

Suprafata arabila a comunei de 237 ha reprezinta 16% din suprafata agricola, iar suprafata agricola 26% din fondul funciar al comunei.

Evolutia suprafetelor arabile a avut un caracter foarte dinamic in sensul extinderii ca rezultat a defrisarii padurilor si destelenirea unor pasuni si fanete.

Plantatiile de pomi fructiferi au pondere de peste 19% din terenul arabil si peste 7% din fondul funciar.

Pasunile si fanetele naturale ocupa o suprafata de aproximativ 1579 ha, ceea ce reprezinta 78,65% din fondul funciar al comunei si din suprafata agricola.

Primaria Poienarii de Muscel

Adresa: Comuna Poienarii de Muscel, jud Arges
Tel: 0248 – 546 604
E-mail: primarie@poienariidemuscel.cjarges.ro
Internet: www.poienariidemuscel.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!