Moraresti

Moraresti este o localitate în judeţul Arges, Muntenia, Romania, la 18 km de Ramnicu Valcea si 34 km de Pitesti.

În Moraresti se poate ajunge pe drumul national DN7 (drumul european E81).

Comuna Moraresti, cu o suprafaţa totala de 4800 hectare, este situata în partea central – vestica a judetului Arges, la o distanta de 38 km sud fata de municipiul Pitesti si la 25 km fata de municipiul Ramnicu Valcea.

Comuna Moraresti se învecineaza cu comuna Poienari de Arges, la nord, cu comuna Cuca la vest, cu comuna Uda la sud si localitatea Cotmeana în partea estica. Situata într-un cadru natural deosebit, comuna Moraresti cuprinde, din punct de vedere administrativ, urmatoarele sate componente: Moraresti (resedinţa), Dedulesti, Dealul Obejdeanului, Luminile, Mancioiu si Sapunari.

Principala cale de acces în comuna o constituie drumul naţional DN 7 Pitesti – Ramnicu Valcea, ce realizeaza si legatura între localitatile Moraresti, Dedulesti si Varzari. În satul de resedinta, drumul national face jonctiunea cu drumul judetean DJ 703B Moraresti – Vedea, ce traverseaza satul Sapunari de la nord la sud.

Primaria Moraresti

Adresa: Comuna Moraresti, jud Arges
Tel: 0248 – 240 011
E-mail: primarie@moraresti.cjarges.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!