Comuna Mioarele se afla la 4 km. sud – est de Campulung, oras ale carei coordonate geografice sunt 45 15 latitudine nordica si 25 39 longitudine estica.
Satul de resedinta este Mataul, situat pe ccl mai mare deal din Subcarpatii Getici (1017 m) si constituie una din frumusetile naturale din jurul orasului Campulung.
Mataul impreuna cu satele Suslanestii, Cocenetii si Chilii, formeaza din 1956, comuna Mioarele. Pana atunci satul purta numele satului Matau.
Din 1967, a mai fost atribuit comunei satul Alunis.
Comuna are o suprafata totala de 33 km patrati.
Pomicultura s-a dezvoltat foarte mult in ultimi 30 de ani, com. Mioarele fiind zona necooperativizata. Prunul ocupa primul loc.
Pomicultura ocupa o suprafata de 768 ha teren agricol.
Stupariul este o alta veche indeletnicire a satenilor, in prezent exista in comuna peste 400 de familii de albine.
In strategia de dezvoltare a comunei se are in vedere si dezvoltarea turismului.
Ca cel mai mare deal din tara, situat la numai 7 km de orasul Campulung, comuna Mioarele reprezinta un potential real de dezvoltare a turismului.
Din suprafata totala de 3.310 ha a comunei, suprafata de 2947 ha este detinuta de cea agricola, din care: 212 ha arabil; 689 ha pasuni; 1278 ha faneata; 768 ha livezi pomicole; 147 ha paduri si alte terenuri cu vegetatie forestiera; 9 ha ape si balti si 207 ha alte suprafete.
Structura geologică este variată, dealul Chiciora fiind format din conglomerate stabile, pe când partea de răsărit, către Argeșel, este afectată de alunecari de teren din cauza solului argilos. La marginea de nord a satului Suslanești se gasesc marlauzurile (lespezisuri), formate din șisturi oligocene, bogate în fosile de pești, frunze, pene de păsări etc. Finețea deosebită a rocilor face ca amănuntele să fie redate în cele mai mici detalii, astfel că, aceasta formă de relief a fost declarata monument al naturii.
Adresa: com Mioarele, jud Arges
Telefon: 0248 – 512 474
E-mail: primarie@mioarele.cjarges.ro
Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.
Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!