Mihaesti

Comuna Mihaesti este asezata de-a lungul albiei Raului Targului, pe soseaua ce duce spre Campulung Muscel, intr-o zona colinara, pe o suprafata de 34 km patrati, cu o populatie de 5772 persoane, insumand 2240 gospodarii.

Cele sapte sate:

beneficiaza de sase scoli si cinci camine culturale.

In localitate ne intampina Parcul dendrologic, amenajare peisagistica de exceptie, opera a ilustrului initiator de rezervatii naturale nationale, inginer Iuliu Moldovan, al carui bust este amplasat in zona centrala a parcului. Lucrarile de amenajare au inceput in perioada 1895-1901, iar in 1935 s-a creat partea dendrologica, de partea peisagistica ocupandu-se arhitectul Rech Brun. Parcul are 65 hectare, suprafata in care vegeteaza specii arbustive si arboricole de mare valoare stiintifica.

Primaria Mihaesti

Adresa: Com. Mihaesti, jud Arges
Tel. 0248/560005; 56002
E-mail:primarie@mihaesti.cjarges.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!