Malureni

Comuna Malureni este situata in nord-vestul judetului Arges, la 30 de km de municipiul Pitesti si se intinde pe o suprafata de 108 km2.stema_comunei_malureni arges

Prima atestare documentara, de care avem stiinta, a unuia dintre satele comunei, Malureni, este emisa din Targoviste la 15 aprilie 1456 de catre „ Io Vladislav voevod si domn a toata tara Ungrovlahiei, fiul lui Dan, jnarele voevod.”

Ponderea economica a comunei este agricultura, cresterea animalelor si unele indeletniciri particulare.

Comuna poseda o suprafata de 4879 ha teren agricol, 5537 ha teren forestier si 688 ha curtii-constructii si terenuri neproductive (cursuri de apa, rapii si ravene).

In cadrul comunei Malureni predomina forma de relief deluroasa-impadurita avand o suprafata de 10.704 ha.

Caracteristica solului este aluvionar-gleioasa cu terenuri mediu calitativ al productiilor agricole.

Primaria Malureni

Adresa: Comuna Malureni, jud Arges
Tel. 0248/765.049
E-mail: primarie@malureni.cjarges.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!