Comuna Lunca Corbului este situata in partea de Sud-vest a Judetului Arges la o distanta de 25 km fata de Municipiul Pitesti resedinta judetului si la 15 Km de Orasul Costesti avand o suprafata administrativa de 10358 ha.
Comuna LUNCA CORBULUI este constituita din 9 sate : Lunca Corbului (resedinta) , Bumbuieni , Catane , Ciesti , Langesti, Mirghia de Sus , Mirghia de Jos , Padureti si Silisteni.
Comuna Lunca Corbului este traversata de raul Cotmeana ce isi are izvoarele in cuprinsul piemontului Getic in partea de est a satului Pielesti de la cota 619 m. Raul Cotmeana primeste afluenti, dintre care cei mai importanti sunt: Valea Mirghia, Vaile Rogozea, Mirghiuta, Tirscovelul, Ulmilor si Valea Padureti.
Barajul Rogozea se afla in satul Lunca Corbului are o suprafata de peste 13 Ha luciu de apa la capacitatea maxima avand o lungime de aproximativ 1200 m. Lacul Balea se afla in satul Mirghia de Sus si are o suprafata de aproximativ 2.5 Ha si acumularea Ruica se afla in satul Padureti are o suprafata de aproximativ 1 Ha.
Din punct de vedere climatic, comuna Lunca Corbului se incadreaza in zona temporar continentala, caracterizandu-se printr-un regim termic modest fata de campie, cu precipitatii medii anuale de peste 700 mm. Data medie si extrema a primului si ultimului inghet (t min < 0°C).
Tipul genetic de sol dominant in teritoriu este solul brun de padure gleizat, urmat de solul brun de padure medie si puternic podzolit.
In partile unde padurile au fost defrisate intr-o mai mica masura, solul este podzolit. In conditiile asemanatoare de relief (terenuri plane sau foarte putin inclinate) s-au format soluri brune de padure slab podzolite.
Pe versanti vailor reci ce brazdeaza platforma Cotmeana, domina procesele de eroziune moderata sau puternica, procese influentate atat de marimea pantelor, cat si mai ales, de folosirea acestor soluri. De obicei, solurile moderat inclinate se intalnesc pe versantii cu inclinare de 6-12 %, iar solurile puternic erodate pe versanti cu pante cuprinse intre 15-45 %.
Versantii vailor cu pante de 60-70 % prezinta eroziuni puternice, pana la eroziunea excesiva, eroziunea de suprafata alternand cu cea de adancime. Pe firul vailor au luat nastere soluri coluviale, majoritatea puternic humificate.
Apa freatica 180-200 m adancime. Pe prima si a doua platforma a raului Cotmeana. Forja de mare adancime in satele Mirghia, Langesti, Lunca Corbului, Padureti, Ciesti.
Adresa: str. Principala, nr. 291, 117435
Telefon: 0248 – 688 501 / 0248 – 688 960
Fax: 0248 – 688 960
Email: primaria_lunca_corbului@yahoo.com
Internet: www.comunaluncacorbului.ro
Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.
Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!