Situata la mijlocul si in partea de est a actualului judet Arges, comuna Leordeni, compusa din 14 sate (Leordeni, resedinta comunei, Baloteasca, Baila, Bantau, Budisteni, Ciolcesti, Ciulnita, Carciumaresti, Cotu Malului, Glambocata, Glambocata-Deal, Glodu, Moara Mocanului si Schitu-Scoicesti), este una dintre cele mai mari comune argesene, avand o suprafata de circa 6327 ha si 6078 de locuitori.
Situat in partea de sud-est a actualului judet Arges, satul Leordeni si localitatile care compun aceasta comuna au facut parte, de la intemeierea Tarii Romanesti, din judetul Paduret. Situat intre judetele istorice Arges si Muscel, Paduretul, atestat documentar la 19 iulie 1498, a fost alipit la inceputul secolului al XVII-lea, in timpul domniei lui Radu Mihnea, la judetul Muscel, aparand o perioada in documente sub numele de Muscel-Paduret.
Regimul anual de precipitatii, dar si temperaturile inregistrate inscriu Leordeniul in randul localitatilor cu clima continentala de dealuri cuprinse intre 200 si 800 m.
Cercetarile pedologice au pus in evidenta o multitudine de roci de varste diferite si cu variate compozitii petrografice si mineralogice, cum sunt solurile silvestre podzolice brune si brunegalbui, iar in lungul vailor, soluri brun roscate si brun-roscate podzolice, specifice unui climat mai cald.
Resurse naturale ale subsolului: in comuna Leordeni exista importante zacaminte de petrol si gaze de sonda, cat si zacaminte de hidrocarburi.
Adresa: Comuna Leordeni, jud Arges
Tel. 0248/653.101, 0248/653.161
E-mail: primarie@leordeni.cjarges.ro
Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.
Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!