Godeni

Comuna Godeni este situata in partea de nord a judetului Arges, in zona subcarpatica, pe albia raului Bughea, la o distanta de 45 Km nord de municipiul Pitesti si la 12 Km sud – vest de orasul Campulung Muscel, avand o altitudine intre 450 m, in culoarul raului Bughea si 800 m in nord – vest.

Raul Bughea traverseaza comuna de la nord la sud.

Godeni are in intravilan  622 ha si in extravilan 2541 ha. 

Relieful comunei este deluros.

In comuna Godeni sunt cuprinse satele: Godeni (satul de resedinta), Capul Piscului, Cotesti si Malu.

Cea mai veche atestare documentara apartine satului Cotesti, din 5 august 1452. Denumirea de Cotesti este legata de marele cot ce se formeaza prin abaterea drumului spre apus, in punctul Pescareasa, fosta cetate – Castrul Roman Jidava – a soselei ce trece pe aici din drumul national Piesti-Cimpulung-Brasov.

Aceasta origine a denumirii de Cotesti de la cotul dealului o afirma si C. Alexandrescu, in Dictionarul geografic 1893.

Primaria Godeni

Adresa: str. Principala Godeni, 117385
Telefon: 0248 – 544 901
Email: primarie@godeni.cjarges.ro
Internet: www.primariagodeni.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!