Domnesti

Domnesti este o localitate in judeţul Arges, Romania, aflata la o altitudine de 464 m, la 23 Km de Campulung si Curtea de Arges, la 18 km de localitatea Nucsoara si la 45 km de Pitesti.

stema_domnesti arges

Cu o suprafata de 1984 ha, in intravilan sunt 499 ha iar in extravilan Domnesti are in gestiune 1485 ha.

Climatul este in general bland, lipsit de vanturi puternice, datorita faptului ca localitatea este inconjurata de dealuri inalte (muşcele).

Cateva specii de animale: ursul brun, lupul, porcul mistreţ, vulpea, rasul, jderul.

La 18 km nord, se afla tabara Nucsoara si alte cateva obiective turistice montane. Nucsoara este ultimul sat de pe Valea Doamnei, mai sus incepand zona alpina care este excelenta pentru camping. Drumurile turistice sunt in general bine marcate, mergand aproximativ pe cursul Raului Doamnei.

De asemenea, in aceasta zona este posibil accesul autoturismelor.

Primaria Domnesti

Adresa: Comuna Domnesti, jud Arges
Tel. 0248/269.942, 0248/269.980
E-mail: primarie@domnesti.cjarges.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!