Curtea de Arges

Municipiul Curtea de Arges este cetate de scaun, prima capitala a Tarii Romanesti.
Curtea de Arges se afla situat in partea de nord a judetului Arges, la o distanta de 38 km de municipiul Pitesti, la 36 km de Ramnicu Valcea si la 45 km de Campulung.DIGITAL CAMERA

Orasul este situat in depresiunea intracolinara a bazinului superior al raului Arges si este inconjurat de dealurile si muscelele sudice ale Muntilor Fagaras. Altitudinea medie este de 450 m.

Pe teritoriul municipiului se dezvolta si agricultura, indeosebi cresterea animalelor, datorita bogatelor pasuni si fanete naturale ale teritoriului.

Amenajarea hidroenergetica a raului Arges intre 1960-1965 si constructia drumului Transfagarasan, in 1974, au creat o puternica industrie energetica precum si un puternic potential turistic in zona, reprezentat de unitalile hoteliere ale S.C. Posada S.A. Din cele 19 centrale hidroelectrice in exploatare de pe raul Arges, 4 sunt pe raza orasului.

Primaria Municipiului Curtea de Arges

Adresa: B-dul Basarabilor nr.99, loc Curtea de Arges, jud Arges, cod 115300
Tel: 0248.721.033
Fax: 0248.721.107
E-mail: primariacurteadearges@yahoo.com
Internet: www.primariacurteadearges.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!