Cotmeana

Comuna Cotmeana se afla in partea central – vestica a judetului Arges la 30 km de orasul Pitesti. In componenta sa intra 14 sate: Cotmeana – resedinta comunei, Bascovele, Bunesti, Costesti, Dealu – Padurii, Dragolesti, Lintesti, Negesti, Pielesti, Sandulesti, Spiridoni, Ursoaia, Varloveni, Zamfiresti. Suprafata totala a comunei este de 73,7 kmp.Cotmeana Arges

In prezent ponderea populatiei ocupate este de 50% din totalul populatiei existente, iar populatia comunei Cotmeana este de 2252 locuitori.

Din punct de vedere goemorfologic, teritoriul comunei Cotmeana se inscrie in cadrul Platformei piemontane Getice, subdiviziunile Platforma Cotmeana (de sus).

Altitudinea maxima este de 618 m in nordul teritoriului , scazand in sud la 500 m.In sectorul vestic al teritoriului altitudinea maxima este de 531 m, minima ajungand la numai 482 m in zona nordica.

Din punct de vedere climatic, comuna noastra se incadreaza in zona temperat – continentala, caracterizandu – se printr-un regim termic moderat cu precipitatii medii.

Primaria Cotmeana

Adresa: Com. Cotmeana, jud Arges
Telefon: 0248 – 242 044
E-mail:primarie@cotmeana.cjarges.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!