Cetateni

Comuna Cetateni este asezata pe cursul superior al raului Dambovita intr-o pitoreasca zona subcarpatica dominata de microrelieful carstic inscris in aria monumentelor naturale protejate.

Comuna Cetateni cuprinde trei sate: Cetateni, Valea Cetatuia si Laicai.

Relieful este specific zonei dealurilor inalte ale Munteniei, altitudinea medie este de peste 650 m minima fiind de 480 m in satul Laicai (zona Lunca lui Socol) iar cea maxima de 960 m in satul Cetateni (zona Cetateni Deal).

Prima atestare documentara a localitatii Cetateni dateaza din 25 aprilie 1548, data de 25 aprilie fiind de altfel si ziua localitatii, insa urme de locuire exista inca din epoca bronzului. De altfel in satul Valea Cetatuia exista ruinele Cetatii Dambovitei de Sus precum si urme de locuire din vremea dacilor.

In prezent localitatea Cetateni are o populatie de 3116 locuitori repartizata pe sate dupa cum urmeaza: Cetateni 52%, Valea Cetatuia 26 % si Laicai 22%.

Suprafata totala a comunei este de 3400 ha, din care:

Primaria Cetateni

Adresa: Com. Cetateni, jud Arges
Tel. 0248/544005; 0248/550330
Primar: Toader Ion
E-mail: primarie@cetateni.cjarges.ro
Internet: http://primariacetateni.ro/

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!