Calinesti

Comuna Calinesti este asezata in partea de sud-est a judetului Arges, la confluenta dintre dealuri si lunca Argesului. Aceasta confluenta este marcata de vechiul drum national care leaga municipiul Pitesti de capitala tarii.

Comuna Calinesti este cea mai mare localitate rurală din județul Argeș cu 10816 suprafata total in administrare din care extravilan de 9559 ha.

Partea de sud a comunei este scaldata de raul Arges, care constituie si hotarul dintre comunele Calinesti si Cateasca.

Partea de nord a comunei este acoperita de dealuri a caror altitudine medie ajunge la cca. 230-240 m.

In cuprinsul sau apar cateva terase, pe cea externa situandu-se satele: Calinesti, Draghicesti, Udeni si Golesti. Vaile principale, care o fragmenteaza, sunt: Valeni Vranesti si Rancaciov.

Primaria Calinesti

Adresa: Com. Calinesti, Judetul Arges
Tel. 0248 – 651 893 / 0248 – 651 115
E-mail: primarie@calinesti.cjarges.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!