Budeasa

Cu privire la denumirea comunei Budeasa, putem afirma ca aceasta vine de la numele boierilor Budisteni, primii stapani ai acestor meleaguri. Exista si varianta ca denumireaacestei localitati vinede la derivanta vechiului cuvant slav « Bud », devenit in slava moderna « voda »-apa. Aceasta denumire vine sa justifice numarul mare de izvoare si ape care se gasesc in aceasta regiune.

Cuprinde un numar de 6 sate (si 11 catune): satul Budeasa Mica, Budeasa Mare, Rogojina, Galesesti, Valea Marului si Calotesti. Fata de resedinta comunei, satele sunt situate intre 2 km(Budeasa Mica) si 10 km(Calotesti).

Comuna Budeasa este situata intr-o zona deluroasa, impadurita si cu pondere in agricultura si cresterea animalelor. Are o suprafata totala de 4228 ha si are un numar total de 1144 gospodarii. Din suprafata totala a comunei, 43,4%, respectiv 1835 ha este ocupata de paduri, iar 7,19%, respectiv 304 ha de ape.

Comuna Budeasa prezinta interes turistic, fiind asezata in imediata apropiere a lacului de acumulare Bascov-Budeasa . Satul Budeasa este atestat documentar la 1 iunie 1526 in actul prin care Radu de la Afumati intareste vistierului Neagoe si altora, mai multe proprietati.Pe raza comunei se afla cateva monumente istorice care atesta vechimea localitatii si traditiile sale istorice si culturale.

Primaria Budeasa

Adresa: Com Budeasa, jud Arges
Tel. 0248 – 236 457
E-mail: primarie@budeasa.cjarges.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!