Bradu

Comuna Bradu este situata la o distanta de 7 km de municipiul Pitesti.

Satele care alcatuiesc comuna Bradu sunt

Localitatea Bradu este o asezare terasa de tip adunat, insirata de-a lungul unei cai de comunicatie judeteana, plasata in bazinul raurilor Arges si Neajlov.

Satele comunei sunt asezate in partea centrala a judetului, sub paralela 44, la sud de orasul Pitesti, pe trei terase de pe malul drept ale raului Arges si pe lunca aceluiasi rau.

Vatra localitatii este in intregime pe a doua terasa.

Meridianul 25, care imparte in doua teritoriul tarii trece prin apropiere, asezarea aflandu-se pe aceeasi pozitie longitudinala cu orasele Rosiorii de Vede si Fagaras si satul argesean Schitu Golesti.

Teritoriul comunei este drenat de vaile Argesului si ale afluentilor sai Neajlovul, Geamana Mare si Geamana Mica, Rogozul si Zama Rece, dar si ale Dimbovnicului, care traverseaza, la randul lui, vatra satului.

Suprafata comunei se intinde pe 4031ha.

In anul 2006 comuna Bradu avea ca numar de locuitori 5600 si 2642 de gospodarii.

Primaria Bradu

Adresa: Com. Bradu, jud Arges
Tel. 0248 -279 412
E-mail: primarie@bradu.cjarges.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!