Baiculesti

Baiculești este o comuna in judetul Argeș, Muntenia, Romania.

Cuprinde 10 sate: Alunișu, Anghinești, Argeșani, Baiculești (reședinta), Manicești, Stejari, Tutana, Valea Brazilor, Valea lui Enache, Zigoneni.

Comuna Baiculesti se intinde pe o suprafata de 7648 ha, din care 3061 ha este teren agricol si 3824 ha (50%) – paduri. Din cele 7648 ha terenul intravilan este in suprafata de 1516 ha iar cel extraviland de 6132 ha.

Clima zonei apartine tipului temperat continental, exprimata de valori anuale ale temperaturii aerului (8,9 grade C cu amplitudine termica de 21,5 grade C) si prin precipitatii anuale medii cu valori de peste 730 mm.

Comuna este strabatuta de raul Arges.

Aproape de satul Tutana se afla Manastirea Tutana construita in timpul domniei lui Dan Basarab (1372-1382), atestata documentar in anul 1497-unicat in Tara Romaneasca cu arhitectura Manastirilor moldovene.

Primaria Baiculesti

Adresa: Com. Baiculesti, Judetul Arges
Tel. 0248/760204
Primar: Dragnea Niculaie
E-mail: primarie@baiculesti.cjarges.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!