Satele comunei Aninoasa (Aninoasa – sediul administrativ, Slanic, Valea Silistii si catunul Brosteni) se afla in sudul Subcarpatilor Getici, la nord de paralela de 450 si vest de meridianul de 250.
Toate trei satele si catunul sunt situate la sud-vest de orasul Campulung, la distanta de 18-21 km: Slanicul la 18 km, asezat pe drumul ce leaga municipiile Campulung si Curtea de Arges, pe ambele maluri ale paraului cu acelasi nume, la altitudinea de 550 m; Aninoasa tot la 18 km (3 km sud de catunul Manesti din comuna Berevoiesti si soseaua judeteana amintita), pe partea stanga a Bratiei, la altitudinea de 460 m; Brosteni, la 1,5 km vest de Aninoasa, intre raurile Bratia si Slanic; la 21 km se afla Valea Silistii, situat pe drumul judetean Stalpeni-Vladesti-Slanic, pe partea dreapta a paraului Slanic, 3 km sud de satul Slanic si 3 km vest de Aninoasa, la altitudinea de 470 m.
Toponimul Aninoasa (latinescul alninus) vine de la padurea de arini (anini) care a existat în zona si inca mai exista.
Broşteni vine de la zona mocirloasa, baltoaca, populata de broaste. Locuitorii asezati în acea zona au fost denumiti brosteni.
Satul Răugeni, Râugeni, Răogeni, Rugeni (disparut prin contopirea cu Aninoasa) isi trage numele, probabil, de la multimea de rugi (planta cu tulpina taratoare); toponimul exista şi astazi, desemnand locul unde s-a aflat satul cu aproape 600 de ani în urma.
Slanicul şi-a luat denumirea de la sarea care exista in partea de nord a satului, de unde s-a extras cu mult timp in urma. Astazi sunt izvoare de apa sarata, in aceeasi zona, care ies la suprafata si se varsa in rau, iar fantanile din apropierea raului contin apa sarata.
Toponimul Valea Siliştii se explică prin faptul că s-a creat o vatră de sat nouă, prin mutarea Slănicului de Jos.
Adresa: Com Aninoasa, jud Arges
Tel: 0248 – 577 101 /0248 – 577 050
E-mail: primarie@aninoasa.cjarges.ro
Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.
Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!