Zimandu Nou

Comuna Zimandu Nou este situata in Campia Aradului si are o suprafata de 7430 ha. Din componenta comunei fac parte satele: Zimandu Nou – sat resedinta de comuna situat la o distanta de 15 km fata de municipiul Arad, Andrei Șaguna si Zimandcuz.Zimandu Nou Arad

Populatia comunei numara la ultimul recensamant 4489 locuitori.

Prima atestare documentara a localitatii Zimandu Nou dateaza din anul 1913. Satul Andrei Șaguna este atestat documentar in anul 1855, iar satul Zimandcuz in anul 1743.

Economia comunei este una predominant agrara, axata pe cultura cerealelor, plantelor tehnice si cultura legumelor.

Desi cele trei localitati ale comunei sunt, pentru cei mai multi turisti, zone de tranzit fiind situate pe drumul european ce leaga Aradul de Oradea, comuna Zimandu Nou dispune de elemente turistice de mare atractie cum sunt Padurea Utvinis, rezervatia forestiera de platani si alun turcesc si nu in ultimul rand canalul Militar – lucrare hidrotehnica importanta in peisajul comunei.

Primaria Zimandu Nou

Adresa: Zimandu Nou, str. Principala nr. 248, 317425
Tel.: 0257 – 380 141 / 0257 – 380 140
Fax.: 0257 – 380 135
Email: primariazimandunou@yahoo.ro
Internet: www.zimandunou.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!