Teritoriul administrativ al comunei Zerind are o suprafata de 5100 ha si se intinde in zona joasa a Campiei Crisurilor, la granita de vest a Romaniei, pe valea Crisului Negru.
Din punct de vedere administrativ comuna este alcatuita din doua sate: Zerind – sat resedinta de comuna situat la o distanta de 56 km fata de municipiul Arad, Corbesti si Iermata Neagra.
Populatia comunei numara la ultimul recensamant 1466 locuitori.
Prima atestare documentara a localitatii Zerind dateaza din anul 1169.
Satul Iermata Neagra este atestat documentar in anul 1241. Economia comunei este predominant agrara. Cultura plantelor si cresterea animalelor sunt sectoarele economice cele mai dezvoltate. In ultimii ani s-a inregistrat o crestere semnificativa a activitatilor din sectorul economic tertiar. Dintre obiectivele turistice ale comunei amintim aici fondul de vinatoare si pescuit de pe Crisul Negru si biserica reformata din Iermata Neagra datata din anul 1799.
Comuna ar putea deveni un important punct de atractie turistica prin punerea in valoare a zacamintelor de ape geotermale din subsolul comunei.
Relief: forma de relief caracteristica comunei Zerind este campia (Campia Crisurilor).
Clima zonei este una continentala moderata, cu anumite influiente oceanice, mediteraniene si est -europene. Climatul local este cel de campie. Media anuala a temperaturii este de +10 grade Celsius. Luna cu temperatura cea mai scazuta este ianuarie, iar luna cea mai calduroasa este iulie.Umiditatea relativa in lunile de iarna este de 85-90 %, iar vara in luna iunie, minimul este de 60-64 %. Tinutul Crisurilor inregistreaza, cu exceptia anilor 1998-1999, cel mai scazut volum de precipitatii din zona.
Adresa: Str. Principala, nr. 1 cod: 317420
Tel: 0257 – 355 566
Fax: 0257 – 355 566
Email: primariazerind@gmail.com
Internet: http://zerind.go.ro/
Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.
Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!