Zarand

Comuna se intinde pe o suprafata de cca. 7600 ha in Campia Crisurilor, la confluenta raului Cigher cu Crisul Alb. Din punct de vedere administrativ, comuna are in componenta doua sate: Zarand – sat resedinta de comuna situat la o distanta de 51 km fata de municipiul Arad si satul Cintei.Tara-Zarandului Arad

Populatia comunei numara la ultimul recensamant 2674 de ocuitori.

Prima atestare documentara a localitatii Zarand dateaza din anul 1318 iar satul Cintei este atestat documentar din anul 1396.

Economia comunei este predominant agrara, comuna fiind cunoscuta in regiune ca un important bazin cerealier si legumicol.

Desi nu detine elemente spectaculoase din punct de vedere turistic, frumusetea vailor Crisului Alb si Cigherului, traditiile si ospitalitatea locuitorilor din aceasta zona compenseaza din plin acest neajuns.

Primaria Zarand

Adresa: Str. Principala, nr. 512 cod: 317415, jud. Arad
Tel: 0040 257 352.676
Fax: 0040 257 352.676

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!