Vladimirescu

Comuna este situata in partea de sud-est a Campiei Aradului.

Teritoriul administrativ al comunei are o suprafata de 12400 ha. Din punct de vedere administrativ comuna este alcatuita din patru sate: Vladimirescu -sat resedinta de comuna situat la o distanta de 8 km fata de municipiul Arad, Cicir, Horia si Mandruloc.

Populatia comunei numara la ultimul recensamant 10649 locuitori.

Descoperirile arheologice au scos la lumina vestigii importante care atesta continuitatea locuirii pe aceste meleaguri (in localitatea Vladimirescu, in locul numit “La Movile” au fost descoperite o asezare din secolul al V-lea, morminte tumulare datand din secolele IX-XI si o asezare din secolele XI -XII, in locul numit “La Cetate” s-a descoperit o asezare din secolul al VIII-lea, o cetate de pamant din secolul al IX-lea si o necropola din epoca medieval-timpurie iar in locul numit “La Bisericuta” au fost puse in evidenta ruinele unei bazilici romanice dintr-o incinta medievala; in localitatea Cicir, in locul “La Gropi” a fost descoperita o asezare dacica ce dateaza din secolele II-III.

Prima atestare documentara a localitatii Vladimirescu dateaza din anul 1752. Satul Cicir este atestat documentar in anul 1552, satul

Horia este atestat documentar in anul 1315 si satul Mandruloc este atestat documentar in anul 1471.

Primaria Vladimirescu

Adresa: str. Revolutiei, nr. 4317405
Tel: 0257 – 514 101
Fax: 0257 – 514 902
E-mail: primariavladimirescu@arad.astral.ro
Internet: www.primariavladimirescu.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!