Varadia de Mures

Comuna Vărădia de Mures se intinde pe o suprafata de cca. 12600 ha in zona de contact a Muntilor Metaliferi cu Muntii Zărandului si partial in culoarul larg al Muresului.Varadia de Mures Arad 2

Comuna are in componenta sapte sate: Vărădia de Mures – sat resedinta de comuna situat la o distanta de 81 km fata de municipiul Arad, Baia, Julita, Lupesti, Nicolae Balcescu si Stejar.

Populatia comunei numara la ultimul recensamant 2112 de locuitori.

Prima atestare documentara a localitatii Vărădia de Mures dateaza din anul 1369. Localitatea Nicolae Bălcescu este atestata documentar in anul 1477, iar celelalte localitati sunt atestate documentar din anul 1479.

Din punct de vedere economic, agricultura este ramura de baza, cultivarea plantelor si cresterea animalelor fiind principalele preocupari ale locuitorilor din comuna. Exploatarea si prelucrarea lemnului ocupa o podere insemnata in economia comunei.

Suprafata totala a comunei este de 11858,41 ha, din care 440 ha reprezinta suprafata vetrelor de sat.

Intravilanul comunei se compune din trupurile localitatilor componente si o serie de trupuri izolate. Suprafata acestor trupuri izolate este de 14 ha. Suprafata totala a intravilanului este de 570 ha.

Din punct de vedere al terenului natural, distingem doua mari categorii:

Potentialul turistic al comunei este unul de exceptie. Elementele fondului turistic natural se imbina armonios cu cele de natura antropica. Valea Muresului, Valea Julitei, Valea Stejarului, cetatea medievala de la Vărădia de Mures si bserica de lemn “Intrarea in biserica a Maicii Domnului” din Julita – datata din anul 1787, sunt cateva dintre obiectivele turistice de mare interes ale comunei.

Primaria Varadia de Mures

Adresa: Str. Principala, nr. 126 cod: 317380
Tel: 0040 257 417.230
Fax: 0040 257 417.230
Internet: www.varadia-de-mures.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!