Ususau

Comuna Ususău este situata in zona de culoar a Muresului si in partea de nord a Dealurilor Lipovei. Teritoriul administrativ al comunei are o suprafaţa de 13543 ha.Ususau Arad

Din punct de vedere administrativ comuna este alcatuita din cinci sate: Ususău – sat resedinţa de comuna situat la o distanţa de 43 km faţa de municipiul Arad, Bruznic, Dorgos, Pătarș si Zăbalţ.

Datorita cadrului natural activitaţile umane specifice sunt: agricultura, silvicultura, cresterea animalelor si rar pomicultura.

Populaţia comunei număra la ultimul recensământ 1388 locuitori.

Prima atestare documentară a localităţii Ususău datează din anul 1418. Celelalte localităţi sunt atestate documentar după cum urmează: Bruznic în anul 1437, Dorgoş în anul 1717, Pătârş în anul 1274 şi Zăbalţ în anul 1440.

Economia comunei este predominant agrară, majoritatea populaţiei din zonă ocupându-se de cultivarea plantelor şi creşterea animalelor.

Exploatarea şi prelucrarea lemnului sunt activităţi importante în economia comunei, fondul forestier al comunei fiind de peste 6500 ha.

Rezervaţia paleontologică de la Zăbalţ cu o suprafaţă de 5 ha, rezervaţia forestieră “Pădurea Măgura”, valea Mureşului, peisajele desprise din Dealurile Lipovei spre zona de culoar, tradiţiile şi ospitalitatea locuitorilor din această zonă, sunt câteva dintre elementele de mare atracţie turistică ale comunei.

Primaria Ususau

Adresa: Str. Principala nr. 87A cod: 317375
Tel: 0257 – 434 110
Fax: 0257 – 434 105
Email: primaria@comunaususau.ro
Internet: www.comunaususau.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!