Taut

Comuna Tauţ este situata in zona de contact a Dealurilor Cigherului cu Muntii Zarandului, in bazinul hidrografic al Cigherului.Taut_jud_Arad

Teritoriul administrativ al comunei are o suprafaţa de 10617 ha.

Din punct de vedere administrativ comuna este alcatuita din patru sate: Tauţ – sat resedinţa de comuna situat la o distanţa de 55 km faţa de municipiul Arad, Minisel, Minisu de Sus si Nadas.

Populatia comunei numara la ultimul recensamant 2177 locuitori.

Prima atestare documentara a localitaţii Tauţ dateaza din anul 1496. Satele Minisel, Minisu de Sus si Nadas fiind atestate documentar in anii 1561, 1746 si respectiv 1464.

Economia comunei este una predominant agrara dar cunoaste in prezent o dinamica puternica, cu cresteri importante semnalate in toate sectoarele de activitate. Dintre resursele exploatabile se amintesc aici rezervele de diatomit de la Minisu de Sus. In ultimii ani turismul si activitaţile din sectorul economic tertiar ocupa ponderi importante in spectrul economic al comunei.

Potentialul turistic al comunei este unul de excepţie. Prezenta lacului de acumulare “Tauţ” a favorizat dezvoltarea unei zone turistice de mare valoare nu numai pentru comuna ci si pentru intregul judet. Aici s-a dezvoltat un adevarat sat de vacanta, lacul fiind principalul element de atractie al zonei. Investitiile mari facute in construirea caselor de vacanta au dat startul dezvoltarii turismului rural. Un alt obiectiv turistic important este cetatea medievala de la Tauţ, cetate prevazuta cu valuri de aparare si datata din secolele XIII-XV.

Primaria Taut

Adresa: Str. Principala nr. 613 cod: 317355
Tel: 0257 – 372 222
Fax: 0257 – 372 202

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!