Tarnova

Comuna Tarnova este situatain zona de contact a Dealurilor Cigherului cu Muntii Zarandului si se intinde pe o suprafatade cca. 19000 ha.Tarnova_jud_Arad

Comuna are in componenta sase sate: Tarnova – sat resedintade comunasituat la o distantade 44 km fatade municipiul Arad, Agrisu Mare, Araneag, Chier, Draut si satul Dud.

Populatia comunei numara la ultimul recensamant 6240 de locuitori.

Prima atestare documentaraa localitatii Tarnova dateazadin anul 1406. Celelalte localitati sunt atestate documentar dupacum urmeaza: Agrisu Mare in anul 1214, Araneag in anul 1390, Chier in anul 1325, Draut in anul 1406 si satul Dud in anul 1169.

Economia este una predominant agrara, comuna Tarnova fiind cunoscutaca un important bazin pomicol al regiunii. Industria mica si sectorul tertiar are ponderi importante in spectrul economic al comunei.

Potentialul turistic al comunei este unul de mare valoare, elementele fondului turistic natural imbinandu-se armonios cu cele de natura antropica. Cetatea Agrisu Mare, datata din secolul al XV-lea situata pe Dealul Cioaca, localitatea Chier centru artizanal, cunoscut in regiune pentru cusaturile realizate aici si zona turistica din preajma cabanei Casoaia sunt obiective turistice care nu trebuie ocolite de nici un turist in periplul sau pe aceste meleaguri.

Teritoriul administrativ al Comunei Tarnova este de 20744 ha., din care 12.951 ha. sunt teren agricol.

Situatia fondului funciar pe categorii de folosinta este:

Din total suprafata terenul agricol reprezinta 62,43 % .

Primaria Tarnova

Adresa: Str. Principala nr. 734 cod: 317360
Tel: 0257 – 370 101
Fax: 0257 – 370 101

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!