Sicula

Comuna Şicula se afla situata in partea de sud a Campiei Teuzului, pe raul Crişu Alb si se intinde pe o suprafata de 13130 ha. Teren arabil in suprafata de 9581 ha.Sicula_jud_Arad

Din punct de vedere administrativ comuna este alcatuita din trei sate: Şicula – sat resedinta de comuna situat la o distanta de 51 km fata de municipiul Arad, Chereluş si Gurba.

Populatia comunei numara la ultimul recensamant 4591 locuitori.

Prima atestare documentara a localitatilor Şicula si Chereluş dateaza din anul 1334. Satul Gurba este atestat documentar in anul 1213.

Urme ale vietii populatiei pe aceste meleaguri (monede dacice ) descoperite atesta ca satul Chereluş a existat ca comunitate in secolele III – II inaintea lui Hristos.

Cea mai veche dovada arhelogica o reprezinta monedele dacice din Chereluş datate din sec.al II –lea i.Hr.reprezentand pe avers capul Hercules iar pe revers calul si calaretul.

Existenta unui tezaur monetar la Chereluş demonstreaza faptul ca in acest spatiu de pe albia Crişului Alb si din largul Campiei Aradului, asezarile dacice erau puternice economic ,social –politic si spiritual.

Economia comunei este predominant agrara dar cunoaste in prezent o dinamica puternica, cu cresteri importante semnalate in toate sectoarele de activitate.

Şicula este un important nod rutier al judetului Arad.

Clima temperata blanda, specifica Tarii Zarandului ,relativ umeda (normala ) Vegetatia este specifica zonei de campie ,predominand vegetatia ierboasa. Padurile sunt rare, comuna Şicula avand cca.200 Ha, dar nu este situata in perimetrul administrativ al comunei.

Solul este de tip cernoziom si face parte din zona III de fertilitate.

Sectorul Vaii Crişului Alb de pe teritoriul comunei este extrem de cunoscut pentru flora si fauna existenta in acest areal.

Primaria SICULA

Adresa: Str. Principala nr. 200, 317325
Tel: 0040 257 326 044
Fax: 0040 257 326 202
Email: primariasicula@yahoo.com
Internet: www.sicula.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!