Seitin

Comuna Seitin este situata in sud-vestul Campiei Aradului, in lunca Muresului pe malul drept al Muresului si se intinde pe o suprafata de cca. 6680 ha si este formata din satul cu acelasi nume, sat situat la o distanta de 47 km fata de municipiul Arad si 55 km inainte de confluenta acestuia cu Tisa.

Departarea cu frontiera de Ungaria este de 13 km pe soseaua nationala Nadlac-Arad si de sub 10 km linie dreapta pe unele parti dinteritoriul comunei.

Populatia comunei numara la ultimul recensamant 2996 de locuitori.

Prima atestare documentara a localitatii Seitin dateaza din anul 1138. In urma descoperirilor arheologice de pe teritoriul comunei, in locul numit de localnici “La Imas”, au iesit la lumina urmele unei asezari daco-romane si o necropola, vestigii ce atesta continuitatea locuirii pe aceste meleaguri.

Economia comunei este predominant agrara, comuna fiind cunoscuta in regiune ca un important bazin cerealier si legumicol.

Productiile bune obtinute sustin sectorul zootehnic, sector agricol specializat in cresterea porcilor si bovinelor.

Parcul Natural “Lunca Muresului” si valea Muresului sunt obiectivele turistice cele mai importante de pe teritoriul comunei.

Primaria Seitin

Adresa: str. Revolutiei, nr. 47, 7315
Tel: 0257 – 415114
Fax: 0257- 415022
E-mail: primariaseitin@artelecom.net
Internet: http://primariaseitin.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!