Sebis

Situat la o distanta de 82 km fata de municipiul Arad, orasul Sebis este unul dintre cele mai importante centre urbane de pe Valea Crisului Alb.Sebis_jud_Arad

Avand in componenta localitatile rurale Donceni, Prunisor si Salajeni teritoriul administrativ ocupa 61,81 km2 in Depresiunea larga a Sebisului – subunitate a Depresiunii Crisului Alb.

Prima atestare documentara a localitatii dateaza din anul 1552, iar mai tarziu, in anul 1746 Sebisul avea statut de targ (opidum Sebes). Satul Donceni este consemnat din anul 1439, Prunisor din anul 1406 si Salajeni din anul 1574. Sebisul s-a aflat pana la sfarsitul secolului al XVIII-lea sub ocupatie otomana si mai apoi sub administrare habsburgica, perioada in care cunoaste o dezvoltare accentuata. Dupa miscarile revolutionare de la 1848 Sebisul devine un important centru de emancipare nationala a romanilor din Depresiunea Crisului Alb.

Economia orasului cunoaste in prezent o dinamica puternica cu cresteri semnificative semnalate in toate sectoarele de activitate.

Pentru turisti, orasul Sebis este punctul de pornire spre cursul superior al Crisului Alb, spre statiunea balneoclimaterica Moneasa si spre culmile Muntilor Codru-Moma.

Primaria Sebis

Adresa: Str Romana, nr.4, cod: 315700, jud. Arad
Tel: 0040 257 311.008
Fax: 0040 257 306.065
E-mail:primariasebis@yahoo.com
Internet: www.primariasebis.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!