Santana

Orasul este situat in partea de nord a Campiei Aradului la 28 de km fata de municipiul Arad. Este un centru urban infiintat recent avand in componenta si localitatea rurala Caporal Alexa.

Sub raportul intinderii sale, Santana ocupa 10714 Ha.Santana Arad 2

Prima atestare documentara a localitatii sub numele de Santana dateaza din anul 1828 dar asezarea este rezultatul dezvoltarii continue a Comlausului, asezare mentionata inca din anul 1334. Satul Caporal Alexa este consemnat din anul 1334 sub denumirea de Kerecton.
Santana este un important centru viticol al regiunii.

Orasul SANTANA este situat in zona de N-V a judetului Arad la o distanta de 28 km de Municipiul Arad si 22 km de orasul Chisineu-Cris.

Intreg teritoriul orasului este asezat in Campia Tisei latura estica a campiei Panoniei.
Orasul este amplasat la intersectia D.J. 792 C pe directia E-V Curtici -Santana -Pancota si D.J. 791 pe directia S-N Zimandul Nou-Cherelus.

In apropierea localitatii isi desfasoara traseul D.N. 79 Arad-Oradea si D.N. 79A. Calea ferata Timisoara – Arad -Oradea trece prin Santana si de aici spre Brad si Cermei.

Urmele unor asezari omenesti dateaza din epoca neolitica cu o vechime de peste 4000 de ani (drumul spre Curtici).

Cetatea de pamant de la Santana este cea mai intinsa cetate Hallstatiana, indentificata pe continent pana in moment .

Primaria Santana

Adresa: Str Muncii 120, cod: 317280, jud. Arad
Tel: 0257 462082
Fax: 0257 462082
Email: contact@primariasantana.ro
Internet: www.primariasantana.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!