Olari

Comuna Olari este situata in Campia Aradului, pe Canalul Morilor si pe stanga Crisului Alb, si are o suprafata de 4767 ha. Din punct de vedere administrativ comuna este alcatuita din doua sate: Olari – sat resedinta de comuna situat la o distanta de 35 km fata de municipiul Arad si satul Sintea Mica.Olari Arad

Prima atestare documentara a localitatii Olari dateaza din anul 1746. Satul Sintea Mica este atestat documentar in anul 1467.

Economia comunei este una predominant agrara, axata pe cultura cerealelor, a plantelor tehnice si pe cultura legumelor. Situata intr-o zona de ses, comuna nu detine elemente spectaculoase de mare atractie pentru turisti. Totusi, prin eforturi sustinute, punerea in valoare a izvoarelor termale de pe raza comunei, izvoare cu proprietati curative, ar putea face din comuna Olari un areal atractiv din punct de vedere turistic.

Primaria Olari

Adresa: Str. Principala, nr. 315, cod 317225, jud. Arad
Tel: 0040 257 377.011
Fax: 0040 257 377.132
E-mail: primaria_olari@yahoo.com
Internet: www.comunaolari.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!