Moneasa

Comuna Moneasa se afla situata la poalele Muntilor Codru-Moma. Comuna are o suprafata administrativa de 6824 ha si este formata din doua sate: Moneasa – sat resedinta de comuna situat la o distanta de 102 km fata de municipiul Arad si Ranusa.Moneasa Arad

Prima atestare documentara a localitatii Moneasa dateaza din anul 1597. Satul Ranusa este atestat documentar in anul 1556.

Comuna Moneasa este una dintre putinele comune ale judetului ce dispune de un potential economic ridicat. Exploatarea marmurelor negre si rosii, izvoarele minerale bicarbonatate, calcice, sodice, oligominerale si mezotermale, valorificate inca din anul 1866, exploatarea si prelucrarea lemnului precum si exploatarea celorlalte resurse turistice ale zonei sunt raspunzatoare de sustinerea economiei locale.

Potentialul turistic al comunei Moneasa este unul de exceptie. Statiunea turistica balneoclimaterica Moneasa este principalul obiectiv turistic al comunei. Dispunand de un climat de adapost, statiunea functioneaza pe toata perioada anului si este recomandata in tratarea diferitelor afectiuni, in special a celor reumatismale, ale aparatului digestiv si ginecologice.

Pestera “Valea Morii” – rezervatie naturala de interes national, pestera “Liliecilor”, cascada “Boroaia”, varful “Momuta” si ruinele cuptorului de topit fier completeaza lista obiectivelor turistice ce nu trebuie ocolite in periplul oricarui turist prin aceasta parte de tara.

Primaria Moneasa

Adresa: Str. Moneasa nr 76, cod 317220, jud. Arad
Tel: 0040 257 313.115
Fax: 0040 257 313.115
Internet: www.primariamoneasa.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!