Macea

Comuna Macea se afla situata in Campia Aradului, la granita de vest a Romaniei. Comuna se intinde pe o suprafata de 7264 ha si are in componenta satele: Macea – sat resedinta de comuna situat la o distanta de 25 km fata de municipiul Arad si satul Sanmartin.Macea Arad

Localitate straveche, atestata documentar inca din anul 1374, comuna Macea este situata in plina campie la 23 km nord de municipiul Arad si 5 km nord de orasul Curtici. Din antichitate se pastreazanealterat in raza comunei un val de pamant care o strabate de la sud la nord.

In epoca medievala satul Macea era situat la o distanta egala intre cetatile Arad si Gyula, deci cu alte cuvinte, intr-un punct echidistant intre raul Mures si raul Crisul Alb, in dreptul acestor cetati. Facand parte din teritoriul vestic al fostului comitat al Zarandului, cucerit de otomani, satul Macea era inclus in sangeacul Zarand.

Economia comunei cunoaste in prezent o dinamica puternica, cu cresteri importante semnalate in toate sectoarele de activitate prezente pe raza comunei. Zootehnia, in special ramura economica axata pe cresterea bovinelor si porcinelor, este responsabila de implementarea in zona a unor unitati apartinatoare industriei alimentare.

Potentialul turistic al comunei este de invidiat. Dintre obiectivele turistice ale comunei amintim rezervatia naturala “Arboretul de la Macea” in suprafata de 20,5 ha, Castelul Macea – monument de arhitectura cu valoare de patrimoniu national, datat din secolul al XIX-lea, strandul, gradina botanica si nu in ultimul rand salonul expozitional de caricatura. Anual, localitatea Macea gazduieste un important festival de caricatura si umor.

Primaria Macea

Adresa: Str. Macea nr 262, cod 317210, jud. Arad
Tel: 0257 536045
Fax: 0257 536045
Internet: www.macea.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!