Livada

Comuna Livada se afla situata in Campia Aradului, la nord de municipiul Arad. Comuna se intinde pe o suprafata de 2013 ha si are in componenta satele: Livada – sat resedinta de comuna situat la o distanta de 10 km fata de municipiul Arad si Sanleani.

Prima atestare documentara a localitatii Livada dateaza din anul 1553 iar satul Sanleani este atestat documentar in anul 1913.

Desi economia comunei este predominant agrara, in prezent se inregistreaza o dinamica puternica, cu cresteri importante semnalate in toate sectoarele de activitate prezente pe raza comunei. Apropierea comunei de municipiul Arad a facut posibila dinamizarea serviciilor si intensificarea relatiilor economice cu orasul.

Resursele de apa existente in panze freatice de adancimi variabile de 80m – 120 m in exploatare prin puturi la mare adancime, care devine sursa de apa potabila in sistem centralizat, intreaga localitate fiind alimentata cu apa de la reteaua publica.

Primaria Livada

Adresa: Str. Principala 106, 317205, Livada, jud. Arad
Tel: 0257 381055
Fax: 0257 381271
Email: primaria@livada-arad.ro
Internet: www.livada-arad.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!