Situat la o distanta de 57 km fata de municipiul Arad, oraşul Ineu ocupa o suprafata de 116,6 km2 la contactul Depresiunii Crişului Alb cu Campia Crişurilor.
Ineul este principala poarta de intrare in Tara Zarandului. Oraşul are in componenta şi localitatea rurala Mocrea.
Ineul este atestat documentar din anul 1214 sub denumirea de villa Ieneu. Mocrea este atestata documentar din anul 1160 sub denumirea de villa Aqua ca mai apoi, in anul 1199 sa fie mentionata sub numele de Macra.
Ineul este un important centru economic zonal cu o dezvoltare armonioasa a celor trei sectoare economice la care se adauga moştenirea de oraş targ al Zarandului. Potentialul turistic al oraşului este unul de exceptie. Cetatea Ineului, ansamblul arhitectural din centrul istoric al oraşului, poiana cu narcise din padurea Rovina si Balta Rovina sunt obiective turistice de prim rang care nu trebuie ocolite de turiştii care viziteaza aceasta parte de tara.
Zona Ineului se caracterizeaza printr-un climat temperat cu temperatura medie anuala de 10,6°C şi un regim pluviometric de 625 mm anual.
Solurile destinate agriculturii Ineului sunt solurile aluviale, ca urmare a dispozitiei Ineului pe malurile Crişului Alb.
Agricultura orasului Ineu se bazeaza pe o suprafata agricola de 8.645 ha, reprezentand 1,69 din totalul suprafetelor agricole ale judetului Arad. In ceea ce priveste suprafata arabila, Ineul detine 6.289 ha, ceea ce reprezinta 1,80 % din suprafata arabila a judetului Arad, care are o suprafata de 348.816 ha.
Din punct de vedere al structurii fondului funciar, in Ineu se disting urmatoarele categorii de folosinta, raportate la suprafata agricola:
Zona Ineului se caracterizeaza printr-un climat temperat cu temperatura medie anuala de 10,6°C si un regim pluviometric de 625 mm anual. Solurile destinate agriculturii Ineului sunt solurile aluviale, ca urmare a dispozitiei Ineului pe malurile Crisului Alb.
Adresa: Str. Republicii, nr. 5 cod: 315300, jud. Arad
Tel: 0257 – 511550
Fax: 0257 – 511965
Internet: http://www.ineu.ro
Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.
Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!