Graniceri

Comuna Graniceri se afla situata in Campia Crisurilor, la granita de vest a Romaniei.

Comuna se intinde pe o suprafata de 7900 ha si are in componenta satul Graniceri – sat resedinta de comuna situat la o distanta de 61 km fata de municipiul Arad si satul Șiclau.

Desi urmele locuirii pe aceste meleaguri sunt timpurii – pe teritoriul comunei fiind descoperit la inceputul secolului al XX-lea un tezaur din aur datand din epoca tarzie a bronzului – prima atestare documentara a localitatii Graniceri dateaza din anul 1438, iar satul Șiclau este atestat documentar in anul 1466.

Economia comunei cunoaste in prezent o dinamica puternica, cu cresteri importante semnalate in toate sectoarele de activitate prezente pe raza comunei. Localitatea Graniceri este un important punct de trecere al frontierei pe calea ferata.

Primaria Graniceri

Adresa: str. Principala, nr. 10, 317140
Tel: 0257 – 353150
Fax: 0257 – 353150
Internet: www.graniceri.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!