Frumuseni

Comuna Frumuseni,comuna nou infiinţata, se afla situata in nord-estul Campie Vingai si ocupa o suprafaţa de 4315 ha.

Comuna este constituita din satul cu acelasi nume-sat resedinţa de comuna situat la o distanţa de 17 km faţa de municipiul Arad si satul Alunis.Frumuseni Arad

Ca pozitie geografica, satele Frumuseni si Alunis sunt asezate la sud de raul Mures, intre comunele Fantanele si Zabrani. Zona comunei Frumuseni a fost favorizata de configuratia geografica, de factori dinamici si pozitia hidrografica dominata de cursul Muresului.

Prima atestare documentara a localitaţii Frumuseni dateaza din anii 1080-1090, desi urmele locului dateaza din epoca bronzului pe teritoriului comunei in locul cunoscut sub denumirea: “Dosul Caprei”

Primaria Frumuseni

Adresa: Frumuseni nr.423
Tel: 0040 257 455.250
Fax: 0040 257 455.252
Internet: www.frumuseni.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!