Almas

Situata in Depresiunea Gurahonţ, in stanga vaii Crisului Alb, comuna Almas este alcatuita din 4 sate: Almas – sat resedinta de comuna situat la o distanţa de 97 km fata de municipiul Arad si din satele Cil, Radesti, Joia Mare avand o suprafata administrativa de 8127 ha.
Almas Arad

Datorita cadrului natural, activitaţile umane specifice sunt: agricultura, cresterea animalelor, silvicultura, mestesuguri: prelucrarea pieilor si a blanilor de oaie.

Activitatile specifice zonei Almas sunt agricultura, creşterea animalelor, legumicultura, pomicultura, exploatarea fondului forestier, valorificarea tradiţiilor etnofolclorice prin atelierul de artă populara si artizanat.

Cadrul pitoresc pe Valea Almasului si Valea Radestiului ofera oamenilor harnici un mediu prielnic pentru a urni mici ferme de succes in zona.

Primaria Almas

Adresa: Almas, strada Principala nr. 605, 317005
Telefon: 0257-313308
Fax: 0257-313308
Internet: www.comuna-almas.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!